SOS Børnebyerne

SOS Børnebyerne logoSOS Børnebyerne hjælper nødlidende børn i hele verden.
SOS Børnebyernes formål er at støtte forældreløse børn og andre sårbare børn, der enten er i fare for at miste deres familie eller allerede er blevet forældreløse, mulighed for at vokse op i kærlige hjem.

Hjælp til selvhjælp
SOS Børnebyerne hjælper det individuelle barn med at skabe sin egen fremtid og tage del i udviklingen af deres lokalsamfund.

Børnebyen er testet af tiden
Mange lande i hele verden står overfor store udfordringer i forhold til langsigtet omsorg for forældreløse og sårbare børn. “Børnebyen” er en omsorgsmodel, der i mere end 50 år har vist sig velfungerende på tværs af landegrænser og kulturer. Med udgangspunkt i modellen har SOS Børnebyerne skabt børnebyer og familieprogrammer i over 130 lande over hele verden, hvor behovet er størst og der er færrest resurser.

Forsøger at redde familien
Det er SOS Børnebyernes filosofi, at det bedste for børn er at vokse op i deres biologiske familie, hvis forældrene kan magte opgaven. Men mangler forældrene resurser eller er psykisk ustabile er det Børnebyens rolle at træde til.

SOS Børnebyernes erfaring viser, at man mange gange kan redde en familie fra at falde fra hinanden med få resurser og en målrettet indsats. For at nå helt ud i lokalsamfundet har SOS Børnebyerne altid et tæt samarbejde med de lokale organisationer og myndigheder.

Koordineret lokal indsats
SOS Børnebyernes støtteprojekter gennemføres altid på et solidt fundament af analyse på børnerettighedssituationen i lokalområdet. SOS Børnebyernes projekter spiller ind i den lokale situation og kultur, og rammer der hvor behovet er størst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *