Dansk Røde Kors

Dansk Røde Kors

Dansk Røde Kors

Dansk Røde Kors er en humanitær hjælpeorganisation og en del af det internationale netværk af Røde Kors- og Røde Halvmåneselskaber. Vi hjælper mennesker i Danmark og i resten af verden – altid ud fra en overvejelse af, hvor nøden er størst – i krige, katastrofer – og blandt verdens fattige.
Klik her og støt nu
Dansk Røde Kors er en demokratisk organisation, der består af 250 lokale afdelinger – hvor 20.000 frivillige hjælper lokalt.

Du kan støtte Røde Kors – som medlem eller fadder, med et bidrag, med din tid – som frivillig eller hvis du er selvstændig eller ejer gennem din virksomhed.

Internationale Røde Kors- og Røde Halvmåne
Der er 186 nationale selskaber verden over. Det er næsten et i hvert land. Selskaberne arbejder nationalt, og hvis muligt også internationalt. Røde Kors og Røde Halvmåne er to betegnelser for den samme organisation.

Røde Kors-principperne er en del af fundamentet for Den internationale Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevægelse.  Der er syv principper:

Medmenneskelighed:
Vi hjælper mennesker i nød for at forhindre og lindre menneskelig smerte, hvor end den findes.

Upartiskhed:
Vi hjælper alle uanset nationalt, køn, tro, religiøst tilhørsforhold og politisk tilknytning

Neutralitet:
Vi tager aldrig parti, men hjælper alle uden at tage hensyn til skyld eller uskyld.

Uafhængighed:
Ingen kan tvinge os til eller forhindre os i at hjælpe, der hvor vi mener, der er brug for det.

Frivillighed:
I Danmark arbejder 17.000 mennesker for at hjælpe andre – uden at få løn.

Enhed:
Der kan kun være et Røde Kors-selskab i hvert land. Selskabet skal være åbent for alle.

Almengyldighed:
Alle Røde Kors-selskaber i verden er lige – med samme rettigheder og samme pligter.

Klik her og støt nu

3 meninger om “Dansk Røde Kors”

 1. Hej Dansk Røde Kors.
  Jeg er en 16 årige pige, på min efterskole er vi i gang med en uddannelse opgave som skal handle om vores karrierer mål. Jeg har derfor valgt at arbejde med sygeplejerske, da det altid har været min drøm at hjælpe andre mennekser. Jeg skal i opgaven lave et interview, og da jeg også gerne vil vide noget mere om hvordan der er at være en udsendt sygeplejerske, vil jeg høre jer om, I evt. kan henvende mig til en sygeplejerske der har været i udlandet. Interviewet må meget gerne foregå over mail, men hvis der evt. bor en sygeplejerske omkring Slagelse, vil jeg også meget gerne tage kontakt til hende på den måde.

  Med venlig hilsen Freja.

 2. hej.
  håber nogen vil ta initiativ til at formidle hjælp til de mere end 35000 menesker som nu lider på filippinerne,har kommet der gennem 12 år rejser den 28 dec

 3. Hej:
  jeg giver et faste bidrag til dansk røde kors hver måned. Jeg gerne give et ekstra engangsbidrag til jordskælv i Iran, men det ser ud at alle inklusiv røde kors er lige glad for dem i Iran. Jeg ved ikke hvordan og gennem hvem skal jeg sende mit bidrag. Det er koldt der og regn er på vej. Folk mangler alle nødvendige førstehjælp. Der er heller ikke nok telte til rådighed til alle familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *